Збираєтеся оновити техніку на кухні? І у вас постало питання про вибір варильної поверхні?

Як вибрати? Як завжди, E-STUFF допоможе вам порадою!

Отже, варильна поверхня - це надійна, компактна і дуже зручна альтернатива стандартним плитам.

Знання різних типів кухонних панелей для готування варто вважати правильним стартом. Але ви також повинні розглянути, як модель впишеться в кулінарні звички, вимоги до простору, побутові потреби тощо.

Усе розмаїття цієї техніки можна розділити на наступні групи:

  1. Газові
  2. Електричні
  3. Індукційні
  4. Комбіновані
  5. Domino

Як вибрати варильну поверхню, вам підкажуть централізовані джерела живлення, які є в наявності в будинку. За наявності газопроводу найчастіше вибір падає на газові панелі, відповідно за відсутності — найочевиднішим варіантом є електричні або індукційніварильні поверхні. Комбінованим поверхням надають перевагу зазвичай у тих випадках, коли бувають перебої з постачанням газу та/або електричної енергії.

Газові варильні поверхні - зовнішній корпус може бути:

  • Нержавіюча сталь. Матеріал стійкий до теплових та механічних навантажень, а також довго не втрачає свого первозданного вигляду.
  • Емальована сталь. Відрізняється довговічністю, покращеною стійкістю до високих температур та до сколів. Покриття легко чиститься після повного остигання.
  • Склокераміка або «газ на склі». Покриття виконане зі скла з добавками подрібнених на порошок металів. Такі панелі миттєво нагріваються та витримують температуру до 750 градусів.

Електропідпал це дуже корисна функція газової варильної поверхні, яка допомагає нам не морочитися з використанням сірників і запальничок. В сучасних умовах електрозапалювання використовується практично у всіх панелях, за винятком  бюджетних.

Вельми важливе питання при покупці газової поверхні – наявність газ-контролю. Суть полягає в тому, що якщо полум’я на конфорці з якоїсь причини пропало, наприклад щось википіло чи задуло протягом, то дуже швидко припиняється і подача газу.

Решітки в преміальних моделях і в середній вартості зроблені з чавуну, а в бюджетних варіантах – зі сталі.

Чавунні решітки вважаються чи не вічними, тому найчастіше саме вони виявляються в пріоритеті під час вибору. Але варто пам’ятати, що вони при сильному ударі або падінні на підлогу, можуть запросто тріснути або зовсім розбитися.

Решітки зі сталі зазвичай покриті чорною або темною емаллю. Незважаючи на те, що такі решітки тонші, вони трохи міцніші і не бояться ударів або падінь – критичних пошкоджень не буде. Однак вони не такі довговічні, а при сколах емалі можуть дуже швидко зіпсуватися.

Посиленої конфорки або турбоконфорка: Вона може мати різноманітний вигляд і модифікації, але її покликання в будь-якому випадку не змінюється – в рази збільшена тепловіддача. Може відрізнятися тільки трохи більшим діаметром, а може мати відразу два, три або навіть чотири контури полум’я. Найчастіше така конфорка розташовується з краю